söndag 24 januari 2010

Cars in cream

Jajemen, testade mig på att göra bilfluff i förrförrgår. Första gången jag gjort ett fluff så jag vet inte riktigt hur det gick.

Har ju läst i andra recept, bland annat hos tårtspecialisten att grädden absolut inte får koka, för då kommer fluffet/krämen att skära sig. Jag ställde självklart min kastrull på spisen, och gick och satte mig brevid mamma i soffan framför tv:n. Och där fastnade jag.

När jag väl kom ut i köket igen hade jag ett enda vitt skum upptill kanterna på kastrullen. Hoppsan! Eller vad säger man? Hur som så hällde jag över grädden i en skål och skjutsade in den i kylen med folie över. Dagen efter vispade jag upp den, bara för att se om den kanske mirakulöst klarat sig. Men jag tror tyvärr inte den var helt ok. Den blev visserligen fluffig, men tyvärr grynig. Så nästa gång får jag nog hålla ett mer vakande öga på mitt fluff.

Här kommer i alla fall en bild på mina första fluffcupcakes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar