Har aldrig bakat tekakor förut innan den här gången, men blev hemskt nöjd med dem! Blev mjuka och goda och underbara med smör och en god ost. Vad gäller mjölet så använde jag inte special, men det fungerade superbra med vanligt.
Tekakor ca 20 st
- 50 g jäst för icke söta degar
- 5 dl fingervarm mjölk
- 3 msk honung
- 1 äggula
- 13-14 dl vetemjöl special (eller så mycket som krävs för en fast deg)
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt.
Börja med att lösa upp jästen i den varma mjölken. Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka slutligen i smöret i små bitar. Arbeta och knåda degen kraftigt i cirka fem minuter. Låt den sedan jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bord/bänk och knåda den. Fördela i tjugo små bullar och låt jäsa i 5 minuter. Kavla därefter ut små kakor och nagga dem med gaffel. Placera på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter och sätt ugnen på 250 grader.
Spreja in vatten i ugnen (har ingen sprayflaska så "skvätte" bara in vatten) och ställ in kakorna. Grädda mitt i ugnen i ungefär 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar