onsdag 27 januari 2010

Ett gott misstag :)



Fick efterfrågan på recept på cupcakes jag gjorde häromveckan. Nu är det så att den goda frostingen på dem kom till mest för att jag misslyckades med en annan, men här kommer i allafall et försök att återskapa och dokumentera mitt goda misstag :)

Muffinsen är ett vanligt grundrecept som jag bara hällt kakao i tills det smakade bra. Frostingen skulle främst vara en vit choklad cream cheese frosting, som jag hittat hos baka liten kaka men jag misslyckades fatalt med den och den blev alldeles för lös, varför har jag inte luskat ut än.

I vilket fall som så gjorde jag en chokladfrosting som skulle ersätta min vita smet. Efter ett tag kom jag dock på att jag kanske kunde rädda mig vita smet med lite chokladfrosting och på så sätt göra den fast. Så jag blandade i frosting tills jag fick en mindre rinnig kräm. Smaken blev som en chokladig kolakräm, hur god som helst!

Här kommer recepten på allt i allafall.

Cupcakes (Recept från A piece Of Cake)
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • kakao efter smak, 4 msk ungefär
Vispa ägg socker och vaniljsocker pösigt och vitt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll i muffinsform och grädda i 175 grader i 20 minuter.

Cream cheese frosting med choklad finns här.

Vit chokladfrosting (hittat hos baka lite kaka)
  • 200 g vit choklad
  • 200 g philadelphiaost
Smält chokladen och låt svalna något (förmodligen detta jag gjorde fel med nånstans) och rör ner philadelphiaosten.


Vad jag gjorde sen var att hälla vit chokladfrosting i cupcakesen. Gör ett hål och tryck ner spritsen eller gröp ur muffinsen lite med en sked och häll i lite vit frosting. Sedan blandade jag i så mycket cream cheese frosting med chokladsmak som behövdes för att få en lagom konsistens på den vita krämen. När den var tillräckligt fast för att inte rinna av cupcakesen helt bredde jag på den ovan på fyllningen. Slutligen pudrade jag över lite florsocker.


2 kommentarer: